STAVEBNICE ŠKOLÁM - SOUTĚŽ

STAVEBNICE ŠKOLÁM

Projekt „Stavebnice školám“ chce oslovit žáky základních škol a seznámit je se základy stavění z cihel, rozvíjet jejich trpělivost, kreativitu a kolektivní spolupráci a vzbudit v nich zájem o obor stavebnictví.

Stavebnice postupně putují prostřednictvím vybraných SPŠ základním školám.

Fotogalerie z předání SPŠ:

Fotogalerie z předání základním školám:

Základní školy, se mohou zúčastnit soutěže a získat tak další stavebnici.

STAVEBNICE ŠKOLÁM – SOUTĚŽ

Obdrželi jste stavebnici Teifoc, díky níž si žáci vaší školy mohou vyzkoušet svoji zručnost, ověřit svoji kreativitu, dát prostor fantazii a zúčastnit se soutěže o stavebnici Veselé mosty!

Školní set Teifoc neobsahuje jen cihly a maltu, ale i další komponenty, například zednickou lžíci, okna, dveře. Navíc, pokud se žákům stavba nebude zdát dostatečně dokonalá, mohou ji rozebrat (viz návod) a postavit znovu, nebo postavit úplně jinou.

Pravidla soutěže

Úkol: Postavte zajímavou stavbu (dům, věž, rozhlednu atd.)

Vyfoťte postavený objekt (alespoň ze tří stran), pošlete fotografie, příp. krátké video.

Adresa pro zaslání fotografií: svs@sdruzeni-silnice.cz
Do předmětu napište: Stavebnice školám a město.

Ukončení soutěže: 30. listopadu 2021.

Tři nejlepší stavby získají stavebnici Veselé mosty.

Soutěže se účastní školy jako celek. Každá škola může zaslat více objektů (Čím více, tím vetší šance na výhru. Do soutěže o Veselé mosty bude vybrán jeden/nejlepší objekt z dané školy). Hodnocena bude nejen originalita, ale také preciznost provedení.

Výhra

Stavebnice Veselé mosty

Ze stavebnice lze sestavit 14 modelů typově odlišných mostních konstrukcí, které věrně napodobují reálné mosty. Formou hry lze lépe poznat základní principy chování příslušné mostní konstrukce, možnosti, jak je ovlivnit (např. přeskládáním dílků) a také výhody či nevýhody daného typu konstrukce v praxi. Sestavení jednotlivých modelů mostů neklade žádné počáteční vysoké požadavky na odborné znalosti jejich „konstruktérů“. I metodou „pokusů a omylů“ tak lze jednoduše zjistit, které řešení je správné a proč.